MENU

mayo clinic

This is the final result of the wayfinding design class at College of Design in Iowa State University.


Introduction

Our Design proposal follows Mayo’s mission by providing a unique solutions to Way-finding that meet Mayo Clinic standards and serve their users needs accordingly. After analyzing the site Two dierent issues were taken into consideration. The first is how to emphasis the Centerplace where users can easily find a connection point from the Skyway to the Subway and vise versa. This structure designed specifically for the Center Place location.The Center Place is the main connection point users should access in order to transfer from the Skyway to the Subway and vice versa. An emphasis on the Centerplace has been implemented to show it as a unique, easy to spot destination on all directional and orientation signs.

Another issue is designing a system that suits users unique needs. This system serves the large percentage of users at Mayo Clinic where using wheelchairs is common at the location. For this reason we designed this structure to give them closer access to the orientation information where small details are important. This would facilitate their mobility and ease of information recognition. On the other side, directional information is presented which does not need to be seen from close up.

Moreover, a unique numbering system has been developed for cross-referencing on the map and orientation signs. This system facilitates orientation recognition and ease users navigation. In addition, for more advanced future utilization of the system, this numbering system could be developed and integrated within a Mobile Application, for creating a digital way finding system across the skyway and subway.


2015 Spring
Iowa State University Graduate Study
Client: Mayo Clinic Rochester
Instructor: Fontaine, Lisa
Team Manager: Huiwon Jonathan Lim
Art Director: Hesham Hassan
Team member: Huiwon Jonathan Lim, Hesham Hassan, Taylor Wertzberger